Seminars

Delavnica Bridge , Tuesday, June 12, 2019

Bridge, ki je je pomemben del družine Photoshop, je odličen urejevalnik fotografij, ki nam omogoča hiter pregled, označevanje, izbiranje, fotografij na različne načine. Spoznali bomo preproste načine sortiranja fotografij po različnih kategorijah, praktično uporabo številnih filtrov, ki omogočajo iskanje želenih fotk, dodajanje ključnih besed (keywords) fotografijam, hitro in enostavno preimenovanje velikih skupin fotografij, pomanjševanje fotografij do izbrane velikosti, uporabo Bridgea pri projekciji fotografij, možnosti izdelave pdf in internetnih strani in še kaj…

Skrivnost uspeha, dobrodelni multispeaker event, 27.5.2019

Tanja Skaza: Sanjaj (ne)mogoče
Danica Tajčman: #KAKO (do)živeti sodobno razsvetljenstvo
Milena Špindler: TIMEOUT za uspešne
Maša Avsec: Kako postati shark socialnih omrežij in premagati konkurenco
Anita Kovačik: Sprememba se začne z mano – Kako z majhnimi koraki narediti velike spremembe
Milenko Boroja: Odkleni svoj potencial
Nevenka Žejn: 9 minut za karizmatično energijo
Salmir Delic: The minde-body connection (osebnostna rast)
Robert Brecelj: Tvoja zgodba Tvoja moč
Andrej Seljak: Optimizacija uma in telesa z bioenergijo in programiranjem uma
Stanko Lipič: Kako začeti svojo lastno podjetniško pot
Omar Rodriguez Fernandez in Carlos Sánchez – Montes Gómez : How to make coaching and tourism a new business model?
Robi Rodman: Uspešno zaključujte prodajne sestanke – in tako krepite svojo motivacijo in samozavest
Vera Horvat: Prisluhni svojemu telesu, občuteno.
Janez Požar: 3 jutranje navade za uspeh in zdravje
Yurina Shiraishi: Live your passion – Life Change Coaching

Zagotavljanje dolgoročne podpore za programske izdelke (LTS), Thursday, March 21, 2019

Tokrat manjši odklon od običajnih library / framework / platform tematik. Govorili bomo o primeru prakse iz resničnega sveta in sicer kako zagotoviti dolgoročno podporo (LTS) za programske izdelke, ki vsebujejo veliko število knjižnic.

Kubernetes za Java razvijalce, Tuesday, January 16, 2018

Kubernetes se je v preteklih letih uveljavil kot de facto standard za poganjanje aplikacij v kontejnerjih. Z njegovo pomočjo lahko sistemski administratorji razvijalcem prepustijo postavitev in upravljanje njihovih aplikacij, poleg tega pa Kubernetes tudi samim razvijalcem olajša razvoj distribuiranih aplikacij. Pri poganjanju Javanskih aplikacij na Kubernetesu je sicer potrebno nekaj previdnosti.

Docker in Kubernetes — odprta debata, Tuesday, November 11, 2014

OpenBlend napoveduje okroglomizje CafeBabe na temo kontejnerskih tehnologij Docker in Kubernetes in njihove uporabnosti za razvijalce aplikacij in devops eksperte.

Javanec v svetu kriptovalut, Tuesday, June 12, 2018

Tokratno druženje bo bolj poletno sproščeno: Matija Mazi, ki se z Javo EE ukvarja zadnjih 15 let, bo predstavil svoje izkušnje iz sveta kriptovalut, v katerega ga je leta 2012 posrkalo navdušenje nad bitcoinom.

JDK 11, Monday, November 26, 2018

Govorili bomo o novih funkcionalnostih v JDK 11 (pa tudi kaj o novostih iz verzij 9 in 10), pa glede na to, da je na voljo že Beta izdaja verzije 12 bo kakšna beseda nanesla tudi na to.

The future of Java, Tuesday, December 18, 2018

In this talk, Dr Gavin Bierman will outline what’s coming in the near and not so near future for the Java language. They’re planning a number of significant changes to the languages; many of which will be familiar to functional programmers.

Uvod v Kotlin, Wednesday, November 22, 2017

Javanski ekosistem je bil vedno prijazen do novih jezikov. V zadnjem času je veliko pozornosti deležen Kotlin, ki ga je letos Google podprl kot uradni
jezik za razvoj Android aplikacij, Gradle pa razglasil za priporočen jezik pri izgradnji svojih pluginov. Naslednji val novic se utegne sprožiti, ko bo v
stabilno fazo prešla ta mesec napovedana novost razvoja native aplikacij za sistem iOS v Kotlin native ter deljenje kode z JVM projekti.

Millionaire Mind Intensive Seminar, Friday, 15th March, 2019

Quarkus and GraalVM: booting Hibernate at supersonic speed, subatomic size, Thursday, April 18, 2019

Sanne Grinovero, from Red Hat
Quarkus co-founder, Hibernate team member since 10+ years, with a strong interest in scalability and performance improvements, integration with NoSQL, Lucene and Caching technologies. After questioning Hibernate as a user first, then as contributor, Sanne now leads the Hibernate project in his role at Red Hat to implement various crazy improvements and optimisations. He lived in Holland, Italy, the Caribbean islands, Chile, Portugal and currently hacks in London.”

Cebit 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *